AGILE LİDERLİK PROGRAMI
Agile Liderlerin Organizasyonlardaki Rollerini Öğren ve Kültürel Dönüşüme Öncü Ol!
Peki, organizasyonel çeviklik ne demektir? Uluslararası Sertifikalı Agile Liderlik Programı, liderleri Agile felsefesiyle tanıştırıyor ve yeni nesil yönetim modeline davet ediyor.
Liderler, kuruluşlarının başarılı olmasında kritik öneme sahiplerdir. Ancak Agile liderlerin Agile organizasyonlardaki rolü, alışkın olunandan farklılık gösterebilir. Agile Liderlik Programı, başarılı bir çevik dönüşüm için gerekli koşulları yaratmada liderlerin oynadığı rolleri temel alıyor. Program; çevik organizasyon dinamiklerini, başarının/başarısızlığın yeniden tanımlanmasını ve liderlerin başta olmak üzere hangi alışkanlıkların değişmesi gerektiği ele alınıyor. Yaklaşık bir ay sürecek olan bu liderlik programında, ödev ve quiz’ler üzerinden interaktif formatta tecrübe aktarımı ile öğrendiklerini pekiştirme fırsatı bulabilirsin. Bakış açını sorgulatacak bu paradigma değişim deneyimine şimdiden hazır ol!
Program sonunda Professional Agile Leadership I (PAL I) sertifika sınavına hazır hale gelecek ve sınava 2 ücretsiz giriş hakkı elde edeceksin.
Neden ACM?
Programın Amaçları
- Liderlerin agile organizasyonlardaki rolleri hakkında bilgi sahibi olmak
- İnovasyon yetkinliklerini ve pazara çıkış hızını artırmak
- Takım motivasyonunu sağlamak
- Müşteri deneyimini arttırmak
- Kaliteyi iyileştirmek
- Rekabette öne geçilebilmesi için mevcut yöntemleri sorgulamak
- Yeni pratiklerle birlikte çalışma şeklini değiştirmek
- PAL-I sertifika sınavına hazır olmak
Program İçeriği
- Agile bakış açısı gerçekte nedir, buna neden ihtiyacımız var?
- Agile pratikleri nelerdir?
- Değer akışının ve deneyselliğin gücü
- Verimlilik ve üretkenlik bakış açısı
- Üretkenlik için odaklanma
- Agile organizasyonlarda liderlerin rolü
- 7 delegasyon seviyesi
- Agile dönüşümde olgunluk seviyeleri
- Learning-unlearning
- Dönüşüm sürecinin yönetimi
- Kendi kendini yöneten takımlar
- Takım bazlı organizasyonlar
- Yeni çalışma şekli ve yönetimin yeni rolü
- Organizasyon Kültürü
- KAIZEN (sürekli iyileştirme) kültürü ve yalın (Lean) olmak
- Ortak bir organizasyon dili oluşturmak
- Kültür oluşumunda liderlerin sorumlulukları
- Organizasyonu ve süreçleri geliştirmek için hızlı eylemler
- Agile ölçümleme pratikleri
“Liderlerin artık takımların önündeki engelleri kaldıran bir yapıda olması gerekiyor. Onları cesaretlendiren, daha iyiyi yapmaya sevk eden bir liderlik olması gerekiyor. Dolayısıyla ben daha çok hizmetkar liderlik tarafını biraz gözden geçiriyorum. Diğer taraftan takımların kendi kendini yönetebilmesi için cesaretlendirilmesi gerektiğini, önlerine belli bazı yollar açılması gerektiğini açıkcası görüyorum.”
PAL-E eğitimi çok güzel, çok keyifli bir eğitimdi öncelikle. Bir eğitim gibi değildi de güzel bir deneyimdi diyebilirim. PAL-E Eğitimi ile şunu farkettim: Problem çözümünü takıma bırakmak, onların motivasyonunu, yaratıcılığını artıran bir konu. Onun için burada biraz daha sabırlı olmam gerektiğini öğretti bana.
Belki takımın önünde hızlı düşünüp birtakım çözümler sunmak yerine, onların çözümü bulması. Buna odaklanması, o çözümü denemesi, deneyerek öğrenmesi belki bazen başarısız olmasını fırsat tanımak gerektiğini öğretti.”
Bu eğitimin müşteri odaklılık, ekip çalışmasına yatkınlık ve oradaki etkileşimi gözlemleme açısından farkındalığımı arttırdığını söyleyebilirim. Aslında bir tane doğru olmadığını, farklı olgunluk seviyelerine farklı yaklaşımlarla ulaşılması gerektiğini özellikle vurguladığı için çok faydalandığımı söyleyebilirim.
PAL-E Programını ACM’den Alan Şirketler
Eğitmeninle Tanış!
PST, PSM I, PSM II, PSM III, PSPO I, PSPO II, PSD, PAL I, CSM, CSP, SAFe Agilist, SAFe Program Consultant
ACM’de Yönetici Ortak görevini yürüten Ahmet Akdağ, Agile Turkey ve Agile Middle East’in kurucularındandır. Hali hazırda, Agile Greece ve Agile Bosnia’nın da büyümesine destek olmaktadır. Bilkent Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra BT ve MBA yüksek lisans eğitimi almış, Türkiye sigorta sektöründe geliştirilen en büyük projede yazılım mühendisi olarak başladığı profesyonel iş hayatında, kısa sürede Ar-Ge ve ekip liderliği yapmış, sonrasında ACM’e katılmıştır.
ACM’de Agile süreçler konusunda uluslararası düzeyde (Scrum.org , Scrum Alliance) çalışmalarda bulunmuş ve ACM’in Türkiye ve yurtdışında geliştirmiş olduğu tüm projelerde, bu süreç ve pratikleri PST (Professional Scrum Trainer) olarak uygulamış, projelerin verimlilik ve kalitelerinin artmasını sağlamıştır. 300’ün üzerinde yazılım geliştirme ve yönetim takımına koçluk yapmış, Avrupa’nın en büyük telekom, banka, e-ticaret Agile dönüşümü projelerinde bulunmuştur. Çok kültürlü şirketlerde kazandığı deneyimleri, eğitimi ve kariyeri ona, Agile dönüşüm stratejilerini başarıyla geliştirme ve uygulama yeteneği kazandırmıştır. Deneyimlerini Amerika, Orta Doğu ve Avrupa’da davet edildiği konferanslarda paylaşmaktadır.
Globalde, sertifikalı PSF, PSM, PSPO ve PSD eğitimleri verebilen 4 kişiden biridir. Halen ACM bünyesinde, müşterilerinin teknoloji ve proje süreçleri kapsamında tüm kurumsal danışmanlık ihtiyaçlarına çözümler sunmak üzere çalışmalarını sürdürürken, ticari başarıya da odaklanarak; birlikte çalıştığı tüm kurumlarda etkisi uzun yıllar süren olumlu değişimlere destek olmaktadır.