Agile Yaklaşımın İK Uygulamaları ve İşin Geleceğine Yansımalarını Öğren!
Organizasyonel çeviklik kuruluşların günümüzün zor koşullarında gelişime devam etmeleri, geleceğe hazırlanmaları ve başarılı olmaları açısından kritik öneme sahiptir.
Agile bir dönüşüm sürecinde olsun veya olmasın, tüm endüstrilerde kuruluşlar sürekli bir değişim döngüsünden geçmekte, bir paradigma değişimini yaşamaktadır. Bu süreçte kuruluşların temel ve en kritik sermayesi olan insana dair organizasyonel yaklaşım ve uygulamalar başarılı ilerlemenin temel ekseninde değerlendirilmektedir.
Agile İK Temelleri Eğitimi ile etkileşimli bir ortamda,
- Agile’ın iş perspektifi, çalışma şekli, organizasyonel yapı ve kültür gibi farklı boyutlarda neden önemli olduğuna, Agile’ın bu boyutlarda pratik yansımalarına İK perspektifinden bakma,
- İK alanında Agile yaklaşım ve uygulamaların neler getirdiğine, değişim sürecinde kuruluşların neler yapması gerektiğine dair güçlü bir fikir edinme fırsatı sunmaktadır. Eğitimi tamamladığında kendi kuruluşunda yapılması gerekenlere ve nasıl yapılırsa etkili olacağına dair yeni perspektifler ve fikirler edineceksin.
Sen de Agile İK Temelleri Eğitimi ile birlikte daha fazla değer üretmeye hazır mısın?
Neden ACM?
Eğitimin Amaçları
Agile, Agile Dönüşüm ve İK alanında deneyimli eğitmenlerce verilen iki yarım günlük eğitim boyunca katılımcıların aşağıdaki faydaları edinmeleri amaçlanmaktadır:
- Güçlü bir temel için Agile’ın temellerini doğru alın
- Agile çalışma şekli hakkında sağlam bir anlayış geliştirin
- Agile’ın organizasyonel yönleri hakkında bilgi edinin
- Agile’ın insan odaklı uygulamalarınız üzerindeki etkisini anlayın
- Farklı alanlarda Agile İK yaklaşımlarıyla ilgili bilgi edinin
- Agile İK uygulamaları tasarlarken ihtiyaçlarınızı daha iyi ifade edin
- Vaka örnekleriyle Agile İK uygulamaları hakkında bilgi edinin
- Aktivitelerle, grup çalışmalarıyla deneyiminizi zenginleştirin
Eğitim İçeriği
Modern yaklaşımlarla sürekli gelişen İK uygulamaları ve işin geleceğine hazırlanan organizasyonlarla bu alandaki temel bilgileri, yaklaşımları ve uygulamaları hem “İK için Agile” hem de “Agile için İK” boyutlarıyla öğrenme fırsatını yakalayacaksın.
- Agile nedir?
- Neden önemlidir?
- Agile’ın işin geleceği ile birlikte kuruluşlar üzerindeki etkileri
- Scrum çerçevesine giriş
- Kanban sistemine pratik uygulama alanlarıyla giriş
- Başarılı uygulama ve etkili sonuçlar için Agile dönüşüm ve Değişim Yönetimi yaklaşımları ve uygulamaları
- Agile iş ve operasyonel bağlamlarda İK uygulamalarının stratejik yönleri, konumu ve işlevleri
- Agile bağlamda yetenekler
- Kimlik ve rol gereksinimleri
- Yetenek edinme uygulamaları odağında profilleri geliştirmek
- Gelişimi sağlayan Agile rol mimarileri
- Kariyer yolları
- Yetenek ilerlemeleri
- Agile ile birlikte gelen değişimlerle birlikte performans yönetimi
- Tanıma uygulamaları
- Çevik kültürü belirleyen temel unsurlar
- Bunların organizasyon üzerindeki etkileri
Eğitmeninle Tanış!
PSM I, PSM II, PSPO I, PAL I, KMP I
Caner, iş stratejisi ve icra, müşteri, insan ve organizasyon, değer zinciri, değişim ve dönüşüm yönetimi gibi çeşitli alanlarda değer odaklı çözümler sunma ve etkin organizasyonlar oluşturma konularında 20 yılı aşkın engin bir deneyime sahiptir.
Müşterilerinin gerçek sorunlarına ve zorluklarına işbirliğiyle çözüm geliştirme, stratejik hedeflerine ulaşma ve sonuç alma yolunda onları birbiriyle uyumlu iş, operasyon, bilgi ve/veya liderlik aksiyonları ve uygulamalarıyla destekleme üzerine çok sayıda çalışma yürütmüştür.
Aralarında Finansal Hizmetler, Teknoloji, Telekom, Perakende, Enerji, Taşımacılık, Savunma, Kamu ve Holdinglerin olduğu çok çeşitli sektörde önde gelen organizasyonlara hizmet vermiştir.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan, kariyeri boyunca pek çok gelişim programına katılan Caner, ACM Agile öncesi, Dışbank, Andersen, Deloitte, Peppers & Rogers Group, TEB (BNP Paribas JV) ve Korn Ferry’de çalışmıştır.
Caner organizasyonların daha çevik ve etkin olmalarını desteklemekte, organizasyonlarda iç ve dış dinamikleri dikkate alarak, gereksinimlerine özel çevik çözümlerin tasarlanmasına ve uygulanmasına yardımcı olmaktadır.